Monday 16 March 2015

kutsal böcekten şifalı spirale..

Haftasonu biraz yoğun geçti. Bir çok misafir ağırladık. E tabi çokça yemek yendi. Yemeklerden bir tanesi ise bahçemizdeki otlardan topladığımız sebze yemeği idi. Toplanan otlar arasında ballıbabalar, yoğurt otları, rokalar, naneler, kara lahana gibi çeşitli otlar vardı.
Misafirimize otları tanıtırken...
,Bugün yağıştan istifade edebilsinler diye kasaların yerini değiştirdik. Kasalardan birinin altından mısırın kutsal böceği olan (tahminimizce) Cetonia Aurataya rastladık, bulduğumuzda hali hazırda ölmüş olduğu için rahatça inceleyebildik. Üstü biraz topraklı olduğundan fotoğrafta pek güzel çıkmadı. Renkleri ve yapısındaki ayrıntılar gerçekten hayranlık uyandırıcı. 
Ve planladığımız gibi bu hafta gecikmeli de olsa Şifalı ot spirali yapımına başladık. Kendisi halihazırda salyangoza benzediği için bahçeye çok yakışacağını düşünüyoruz. Yapımı için ihtiyacımız olan taşları toplamaya başladık. Bahçede taş olmadığı için bir çoğunu karşı bahçeden ve çevre sokaklardan aldık. Taşlaşmış beton parçaları kullanmamaya özen göstererek daha çok kayrak ve doğal taş ya da pişmiş tuğla toplamaya özen gösterdik. Bugün havanın soğuk olması ve evde de yapılacak işler olması sebebiyle yarısına kadar gelebildik diyebilirim. İlk planlamada yapacağımız alanı kazmayı düşünüyorduk. Ancak bunun toprağa zarar vereceğini ve bir çok yerde uygulamanın kazmadan yapıldığını görünce bundan vazgeçtik. Doğrudan toprağın üstüne dizmeye başladık taşları. 
İlk başladığımızda
Günün sonunda geldiğimiz nokta
Bu hafta içinde spirali şekillendirmeye devam edeceğiz. İstediğimiz yüksekliğe gelene kadar taş toplamaya devam edeceğiz. Sonra da en az kazacağımız şekilde içini doldurmaya ve elimizdekileri ekmeye başlayacağız. Spiralde ekim-dikim yaparken yönlere ve su isteğine dikkat edilmesi gerekiyormuş o sebeple elimizdeki tohumları ve çelikten çoğaltacağımız bitkileri nerelere dikeceğimize karar vermemiz gerek. Ayrıca taşların arasında bir çok canlının barınabileceğini bu sayede çeşitliliğin bir nebze daha artacağını düşünüyoruz. Umarız iyi sonuçlar alırız. 
Şifa olması dileğiyle...
Eren ve Gökşen


1 comment: